Ποιες οι πιθανότητες;
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, νομίζετε πως είναι ατυχία ή... τύχη;
Με λίγη σκέψη και λίγο χιούμορ ίσως δούμε τη ζωή με ένα άλλο μάτι.

- Επτά φορές χτυπήθηκε από κεραυνό ο Ρόι Σάλιβαν που ήταν φύλακας σε εθνικό πάρκο στη Βιτζίρνια και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για
τον αριθμό των φορών που χτύπησε κεραυνός ανθρώπινο ον. Οι πιθανότητες για κάποιον να χτυπηθεί μια φορά στη ζωή του από κεραυνό είναι περίπου
3.000 προς ένα.
- Ο Χένρι Ζίγκλαντ χώρισε από μια σχέση που είχε με μια κοπέλα η οποία στη συνέχεια αυτοκτόνησε από τη θλίψη της. Ο αδελφός της έγινε τόσο έξαλλος που ορκίστηκε να σκοτώσει τον Ζίγκλαντ ότι και να γίνει. Τον κυνήγησε και τον πυροβόλησε. Πιστεύοντας ότι είχε πεθάνει, ο αδελφός έστρεψε μετά το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Αλλά ο Ζίγκλαντ δεν ήταν νεκρός, η σφαίρα είχε μόλις ξύσει το πρόσωπό του και μετά σφήνωσε σε ένα μεγάλο δέντρο από πίσω του. Σκέφτηκε πως ήταν εξαιρετικά τυχερός. Η ιστορία όμως δεν τελείωσε εκεί. Χρόνια μετά, ο Ζίγκλαντ αποφάσισε να κόψει το δέντρο που είχε ακόμα τη σφαίρα επάνω του, η αποστολή αυτή ήταν τόσο δύσκολη που αποφάσισε να το ανατινάξει με μερικές βέργες δυναμίτη. Η έκρηξη ώθησε τη σφαίρα κατευθείαν έξω προς το κεφάλι του Ζίγκλαντ, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

- Ο Σουτόμι Γιαμαγκούχι ήταν ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος επιζών των ατομικών 
εκρήξεων στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.
Στις 6 Αυγούστου του 1945, ο Γιαμαγκούχι, νεαρός μηχανικός, επισκεπτόταν τη Χιροσίμα. Δευτερόλεπτα αφού βγήκε από το τραμ στις 8:15 π.μ. είδε μια τεράστια λάμψη φωτός και ρίχτηκε στο έδαφος από τη δύναμη της βόμβας λιποθυμώντας καθώς η βόμβα εξεράγη 600 μέτρα πάνω από την πόλη. Περίπου 140.000 από τους 350.000 κατοίκους της Χιροσίμα χάθηκαν αστραπιαία. Αν και βρισκόταν σε μικρότερη απόσταση των 2 μιλίων από το Σημείο Μηδέν, ο Γιαμαγκούχι έπαθε μόνο σοβαρά εγκαύματα στο επάνω μέρος του σώματός του και του τρύπησε ένα τύμπανο.
Την επόμενη μέρα, ο Γιαμαγκούχι πήρε το τραίνο που τον μετέφερε 180 μίλια μακρύτερα στο σπίτι του στο Ναγκασάκι, το οποίο, όπως και η Χιροσίμα, ήταν μια σημαντική βιομηχανική και στρατιωτική βάση.
Στις 11:02 π.μ. και ξανά σε απόσταση μικρότερη από 2 μίλια από το κέντρο, ο Γιαμαγκούχι είδε μια γνωστή λάμψη φωτός. Αυτή τη φορά, μια βόμβα πλουτωνίου 25 κιλοτόνων εξεράγη πάνω από το Ναγκασάκι, ρίχνοντάς τον και πάλι στο έδαφος. Εκτός από την σχεδόν πλήρη κώφωση στο ένα του αυτί, τα δερματικά του τραύματα τον ταλαιπώρησαν για 12 χρόνια και η γυναίκα του δηλητηριάστηκε από τη ραδιενέργεια. Εκείνη πέθανε το 2008, σε ηλικία 88 ετών από καρκίνο των νεφρών και του ήπατος.
Ο γιος τους, που είχε εκτεθεί στην ακτινοβολία του Ναγκασάκι όταν ήταν 6 μηνών, πέθανε το 2005 σε ηλικία 59 ετών.
Πριν πεθάνει και ο ίδιος από καρκίνο του στομάχου, ο Γιαμαγκούχι έγινε ένας ένθερμος υποστηρικτής της εκστρατείας κατά των πυρηνικών. 

- Ο Χάρι Τζέκινς μαζί με δυο φίλους του πάνε μια μέρα να ψαρέψουν σε μια παγωμένη
λίμνη της Μινεσότα.

Προσπαθώντας να δημιουργήσουν γρήγορα μια μεγάλη τρύπα στον πάγο για να ψαρέψουν, ο Τζέκινς πρώτα ανάβει και μετά πετάει παρανόμα στον πάγο μια ράβδο από δυναμίτη. Με τρόμο αντικρίζει τον σκύλο του Τζέρι να τρέχει κατά μήκος του πάγου προσπαθώντας  να πιάσει το δυναμίτη.
Ο σκύλος πιάνει το δυναμίτη, παρά τα ουρλιαχτά των αντρών και στη συνέχεια ξεκινά να τρέχει πίσω προς το μέρος τους κουνώντας την ουρά του.
Οι άντρες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και ξεκινούν να τρέχουν για να σωθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση, με το σκύλο να τους κυνηγάει.
Οι άντρες παρά τρίχα γλύτωσαν το θάνατο, αλλά η έκρηξη όχι μόνο ανατίναξε το σκύλο, αλλά επίσης έσπασε τον πάγο δίπλα στο τζιπ τους, που βυθίστηκε κάτω από την επιφάνεια και κατέληξε στον πάτο της λίμνης. Ο Τζέκινς έχασε το σκύλο του και η ασφαλιστική εταιρεία αρνήθηκε να του δώσει αποζημίωση για το αυτοκίνητό του. 
Σύμπτωση...;

- Ο Χίτλερ γεννήθηκε ακριβώς 129 χρόνια μετά το Ναπολέοντα. Ανέβηκε στην εξουσία ακριβώς 129 χρόνια από τη στιγμή που ο Βοναπάρτης εισέβαλε στη Ρωσία, και ηττήθηκε.
- Ο 49χρονος αστρονόμος, Ντάνιελ Ντου Τοίτ πέθανε πάνω στο πόντιουμ την ώρα που παρέδιδε ομιλία με τίτλο «Ο θάνατος μπορεί να έρθει κάθε τιγμή».
Και ήρθε.
- Ο Αμερικανός συγγραφέας Μάρκ Τουέιν γενννήθηκε το 1835 την ημέρα που ο κομήτης Χέιλι πέρασε από τη γη. Το 1909 είχε πει «την επόμενη φορά που ο κομήτης θα περάσει από τη γη θα πεθάνω». Και έτσι έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά το 1910.

Διαβάστε ακόμα

Αναζητήστε τα στα περίπτερα

  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΜΟΣ 26
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΕΥΧΟΣ 55
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΕΥΧΟΣ 56
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΜΟΣ 25
  • ΚΤΥΠΤΟΛΕΞΑ 30
  • ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΑ 29
  • ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΑ ΤΟΜΟΣ 12
  • TOP SUDOKU NO7
  • TOP SUDOKU8
  • λευκη σχαρα τομος 17
  • λευκη σχαρα τομος 16
  • ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΑ ΤΟΜΟΣ  13
  • ΛΕΥΚΗ ΣΧΑΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 37
  • LEYKH SXARA 38
SCROLL TO TOP