Ψυχαγωγία

Πολύτιμοι Λίθοι

Γενικά με τον όρο πολύτιμοι λίθοι ή πολύτιμες πέτρες χαρακτηρίζονται συγκεκριμένα ορυκτά ή πετρώματα και διάφορες ουσίες που χρησιμοποιούνται στη κοσμηματοποιία. Η λάμψη των πολυτίμων λίθων, που δημιουργείται από τις ανακλώμενες ακτίνες του φωτός, εξαρτάται περισσότερο από την κατεργασία που έχουν υποστεί, δηλαδή τον αριθμό των επίπεδων λείων επιφανειών (εδρών) τους. Η σκληρότητά τους εξασφαλίζει και τη διάρκεια της ζωής τους στο πέρασμα του χρόνου.


ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Μια βόλτα στο Βοτανικό Κήπο μέσα από φωτογραφίες...

Με προσέχω... περπατάω

Απλό και ανέξοδο, με μόλις 30 λεπτά την ημέρα βοηθάτε σημαντικά την υγεία σας.
Μια καθημερινή βόλτα στη γειτονιά σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, της οστεοπόρωσης και του διαβήτη. Μελέτες έδειξαν ότι ένα γρήγορο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ενός ευρύτερου φάσματος διαταραχών, από τη σεξουαλική δυσλειτουργία μέχρι και την κατάθλιψη.

Τύχη, σύμπτωση ή ατυχία;

Ποιες οι πιθανότητες;
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, νομίζετε πως είναι ατυχία ή... τύχη;
Με λίγη σκέψη και λίγο χιούμορ ίσως δούμε τη ζωή με ένα άλλο μάτι.


Άνω των... 40; Πρεσβυωπία

Από την παιδική ηλικία η ικανότητα προσαρμογής αρχίζει ποσοτικά και φθίνει και στην ηλικία περίπου των 40-45 ετών ένα άτομο που δεν φορούσε γυαλιά ούτε για μακριά ή ούτε για κοντά, αρχίζει σταδιακά να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις της πρεσβυωπίας.

Λίλιουμ

Ερμηνεία:  Το μεθυστικό του άρωμα συμβολίζει τη θηλυκότητα και την αγνότητα. Δείχνει στοργική διάθεση, αλλά και έναν ήρεμο και γαλήνιο χαρακτήρα. Φανερώνει την ανάγκη για σταθερότητα και ησυχία στα προσωπικά και οικογενειακά. Αν σας αρέσει σημαίνει ότι είσαστε αυθεντικός. Αν σας εκφράζει αυτό του λουλούδι τότε νιώθετε ότι πρέπει να κρύβετε κάποια πράγματα από τους άλλους. Χρησιμοποιείστε το "θηλυκό"  μέρος του μυαλού σας, την οξυδέρκεια και τις υψηλές πνευματικές σας ικανότητες και ο συνδυασμός αυτός  θα σας χαρίσει επιτυχία και δύναμη. Αναβαθμίσετε τις σχέσεις σας και προχωρήσετε σε άφοβα.

Αν σας το χαρίσουν  θέλουν απλώς να σας πουν: 
Πόσο υπέροχα περνάω μαζί σου.

Τεφτέρια και μνημόνια

"Ελπίζω, μωρέ Λαμπράκη, να μην ξέχασες εκείνο το χρέος. Τώρα που έπιασες λεφτά στα χέρια σου κι έφτιαξαν τα πράματα, φρόντισε, με την πρώτη ευκαιρία, να τακτοποιήσεις τα βερεσέδια."

Από τη συλλογή διηγημάτων «Πηγάδια και πήγασοι», του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή της ζωής μας, για το πώς θα μπορούσαμε να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι, πώς να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε, πώς να κατακτήσουμε τα όνειρα μας. Το μυστικό της ευτυχίας κρύβεται πίσω από μια λέξη. Αυτογνωσία. Γιατί όμως, είναι τόσο σημαντικό για εμάς, να έχουμε το «γνώθι σαυτόν».
Οι άνθρωποι χωρίς αυτογνωσία, συνήθως ενδέχεται να :

ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ;

Ο Dimitry Itskov που πολλοί ίσως να θυμάστε από το "2045 Initiative", συνεχίζει τα μεγαλεπίβολα σχέδιά του περί αθανασίας υποσχόμενος ότι σε μερικά χρόνια από τώρα το πέρασμα στην αιωνιότητα θα είναι εφικτό ανταλλάσσοντας το σώμα μας με αυτό ενός τεχνητού ρομπότ…

Μήπως κρύωσες; Μάθε πώς να προστατευτείς από τη γρίπη και το κρυολόγημα

Μήπως κρύωσες; Μάθε πώς να προστατευτείς από τη γρίπη και το κρυολόγημα
            Η λύση που μπορεί να μας γλυτώσει από τις γρίπες και τα κρυολογήματα που μας ταλαιπωρούν, βρίσκεται στη βιταμίνη D. Η Βιταμίνη D, είναι γνωστή και ως η «βιταμίνη του ήλιου» καθώς ο οργανισμός  τη συνθέτει όταν επιδρά με τον ήλιο, γι’ αυτό και τα επίπεδα της μειώνονται το χειμώνα. Αποτελεί επίσης σύμμαχο κατά της αντιγήρανσης. Ωστόσο, το 20% της βιταμίνης D,που είναι πολύ σημαντική επίσης για την υγεία των οστών και των μυών καθώς και για το ανοσοποιητικό σύστημα, κρύβεται στη διατροφή μας.

Τηλεϊατρική... η απομακρυσμένη βοήθεια

Τηλεϊατρική... Η απομακρυσμένη παρατήρηση του ασθενούς. 
Για ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές η τηλεϊατρικη είναι μια σημαντική διέξοδος στα όποια προβλήματα υγείας υπάρχουν, καθώς δεν έχουν πάντοτε τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα νοσοκομεία και πολλές φορές ακόμα και σε γιατρούς.

Πού πίνουμε καλό καφέ στην Αθήνα

Με τον όρο specialty coffee αναφερόμαστε στην εξαιρετική ποιότητα του καφέ, η οποία ξεκινάει από τον τρόπο παραγωγής του και καταλήγει στον τρόπο που μας σερβίρεται.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα στέκια που δημιουργούνται με σκοπό να υπηρετήσουν τον ποιοτικό καφέ εμφανίζονται στην πόλη, αναγάγοντας την παρασκευή του σε τέχνη.
Συγκεντρώσαμε δέκα στέκια στην Αθήνα όπου ο καφές είναι κάτι παραπάνω από... επιστήμη, για όλους εσάς που δηλώνετε αμετανόητοι λάτρεις του, αλλά και για όσους έχετε την περιέργεια να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Διαβάστε ακόμα

Αναζητήστε τα στα περίπτερα

 • ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΜΟΣ 26
 • ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΕΥΧΟΣ 55
 • ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΕΥΧΟΣ 56
 • ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΜΟΣ 25
 • ΚΤΥΠΤΟΛΕΞΑ 30
 • ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΑ 29
 • ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΑ ΤΟΜΟΣ 12
 • TOP SUDOKU NO7
 • TOP SUDOKU8
 • λευκη σχαρα τομος 17
 • λευκη σχαρα τομος 16
 • ΚΡΥΠΤΟΛΕΞΑ ΤΟΜΟΣ 13
 • ΛΕΥΚΗ ΣΧΑΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 37
 • LEYKH SXARA 38
SCROLL TO TOP